Steun goede doelen

Goede doelen zijn belangrijk. Waarom? Omdat er nog zoveel leed en ellende is en door Goede Doelen te steunen kunnen wij met zijn allen het leed iets verlichten. Wij hebben een aantal Goede Doelen uitgezocht die wij graag steunen. In onze geboortemanden verwerken wij de Kika beer als geboortecadeau. Ook steunen wij het goede doel Villa Joep door de olifantjes in onze geboortemanden te verwerken.

KIKA

KiKa (Kinderen Kankervrij) werft fondsen, die ten goede komen aan de zeven kinderkanker centra in Nederland: Emma Kinderziekenhuis AMC Amsterdam, UMC Groningen Koningin Beatrix Kinderkliniek, Willem-Alexander Kinder- en Jeugdcentrum Leiden, UMC St. Radboud Kinderziekenhuis Nijmegen, ErasmusMC – Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam, VU medisch centrum in Amsterdam, Wilhelmina Kinderziekenhuis Utrecht.

Om precies te zijn: aan onderzoek waarmee deze centra versneld therapieën beschikbaar willen maken voor een betere behandeling en genezing van kinderkanker. Minder pijn en strijd. En meer genezing en kwaliteit. Dat is waarvoor KiKa uw steun vraagt. Want kinderen met kanker worden liever gisteren beter dan vandaag.

Ons goede doel is Stichting Villa Joep Kinderkanker

“Help vechten tegen Neuroblastoom Kinderkanker”

Neuroblastoom is een agressieve tumor van het onwillekeurige of autonome zenuwstelsel dat bijvoorbeeld zorgt voor het activeren van spijsvertering en bloeddruk. Het doel van Villa Joep is dat de genezingskans van toekomstige patiëntjes met neuroblastoom vergroot zullen worden. De genezingskans van dit agressieve type neuroblastoom is schrikbarend laag (20%) en al 30 jaar min of meer gelijk gebleven. Elk jaar overlijden dan ook ongeveer 20 kinderen aan deze vorm van kinderkanker. Genezing in de toekomst is mogelijk, maar alleen door veel onderzoek te doen! In nauwe samenwerking met het Lab van Professor Rogier Versteeg van het AMC in Amsterdam, het Sophia kinderziekenhuis in Rotterdam, het Radbout in Nijmegen en Prosensa uit Leiden zullen alle donaties direct ten goede komen aan neuroblastoom onderzoek. Door Villa Joep zijn er nu 4 onderzoeken van start.

Pink ribbon

Ook dit jaar weer denken Catherine en Quinty actief met ons mee. Op geheel eigen wijze dragen zij bij aan het realiseren van onze doelstellingen. Dit doen zij bijvoorbeeld door ons te vertegenwoordigen op grote evenementen. Hier onderstrepen zij het belang van bijvoorbeeld vroege diagnose en voorlichting over de risico’s voor borstkanker. Beide dames hebben zo hun reden om ambassadeur te zijn.

Clini Cowns

Op dit moment bereikt CliniClowns met al haar diensten 30% van alle kinderen met een ziekte en/of handicap. CliniClowns bereikt hen met name door ‘Clowns op bezoek’. Met onder andere de nieuwe diensten Neuzenroode.nl, de Theatertour en de Speelkoffer wil CliniClowns in de komende 4 jaargroeien naar een bereik van 50%. Heel ambitieus, maar gelukkig ook realistisch.